Gedachtenkracht

Gedachtenkracht.

Iedereen kent wel dat gevoel dat je iets gaat doen maar ertegenop ziet of het spannend vindt. Een beetje spannend is niet erg. Maar zodra er gedachten komen zoals: het lukt me toch niet.. Of ik kan het niet… Het gaat vast niet goed.. Etc. Krijg je een rot gevoel.

Ook lijfelijk sta je er anders bij. Je schouders hangen meer en het is net alsof je letterlijk meer naar binnen bent gekeerd. De energie gaat naar je hoofd en je adem gaat hoger zitten. Er is minder contact met je hele lijf. Vervolgens wordt hetgeen wat je gaat doen veel lastiger. Soms lukt het niet meer of lukt het niet goed meer. Dat bevestigt je rotgevoel. Maar wat gebeurt er nou precies? Is het de situatie die dit maakt of zijn het je gedachten die in de weg zitten? Vaak is het, het laatste. Je gedachten hebben veel invloed. Dat kan heel fijn en positief zijn maar kan ook andersom werken.

Zelfde situatie maar je bent zeker van jezelf en staat stevig op de grond. Je hebt contact met je lijf. Je houding is rechtop en naar buiten gericht. Opeens wordt het veel makkelijker. Veel mensen hebben last van zogenaamde “prut”gedachten. Het kan dan helpend zijn je daar bewust van te zijn. Besef de invloed van je gedachte. Is de gedachte waar? Zou je er een helpende gedachte voor in de plaats kunnen zetten? Sta even stil wanneer je voelt dat de “prut”gedachte in de weg zit. Voel je lijf en je ademhaling, ga stevig op de grond staan en ga na of er ook een helpende gedachte voor in de plaats of naast kan komen te staan.

Paarden voelen goed aan wanneer er een “prut”gedachte in de weg zit en de energie in je hoofd zit. Stil staan en bewust worden is de eerste en grootste stap. Dat opent de deur naar de kracht van helpende gedachten.

2 juni 2018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.