Over mij en de praktijk

Ik ben Laura, vanaf 2017 ben ik gestart met mijn eigen psychosociale therapie praktijk. Mijn ervaring en passie ligt zowel op het vlak van hulpverlening aan volwassenen als aan kinderen. Ik ben gediplomeerd creatief therapeut beeldend vormen en gediplomeerd maatschappelijk werker. Daarnaast heb ik de post HBO opleiding hulpverlening met paarden afgerond en school ik mij jaarlijks bij.

Graag help ik volwassenen en kinderen om hun eigen kracht en kwaliteiten te (her)vinden. Paard Danney en minipaard Summer helpen daarbij. Daarnaast zet ik lichaamsgerichte en creatieve oefeningen in. Ik leg graag de verbinding tussen de opleidingen die ik heb gevolgd. Ik geloof in de kracht van paarden en creativiteit en zie de grote meerwaarde van beiden binnen de hulpverlening!

Ik ben altijd gefascineerd geweest door paarden. Ze hebben dan ook altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Paarden hebben mij veel geleerd en doen dat nog steeds. Het is ontzettend fijn en inspirerend om samen met paard Danney en minipaard Summer paardenhulpverlening te kunnen bieden. Naast paarden is schilderen mijn passie en uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om te schilderen en creatief bezig te zijn. Het liefst met veel kleur zowel abstract als figuratief. Het schilderij wat terugkomt in mijn site staat daar symbool voor en past mooi waarvoor ik wil staan in mijn praktijk namelijk kleur en paardenkracht!

Onze maatschappij is ingericht op rationeel denken waarbij we vooral onze linker hersenhelft gebruiken. De linker hersenhelft is de analytische, taalkundige denkkant van onze hersenen. De rechter hersenhelft is de intuïtieve hersenhelft. Daarin wordt kennis niet verkregen door woorden maar door beelden.

In de rechter hersenhelft is ons creatieve en emotionele vermogen gehuisvest. Beeldende middelen, maar ook de zintuigen prikkelen juist de rechter hersenhelft. Dieren en zeker paarden kunnen mensen stimuleren om je meer te verbinden met je gevoelsleven. Wanneer je problemen waar je tegen aan loopt benadert vanuit je gevoel, denken en handelen is het gemakkelijker je eigen antwoord te vinden. Door mijn manier van werken kan je tot verrassende inzichten worden gebracht. Juist omdat deze manier van werken beide hersenhelften meer met elkaar verbindt.

Ik ben geregistreerd bij:

KvK nummer: 67205682

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Gezondheidszorg als registerlid VPMW registratienummer: 8621 www.de-nfg.nl

Ik ben aangesloten bij Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg als registertherapeut BCZ Licentienummer: 170952R www.rbcz.nu

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister Jeugd, registratie nummer: 110026135  www.skjeugd.nl